Schil de asperges zorgvuldig en snijd een stukje van de onderkant.
Kook de asperges 12 minuten in ruim water met zout. Haal ze van de warmtebron en laat ze even staan.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Besprenkel ze met 1 eetl citroensap.
Pel de sjalotjes en snipper ze. Verhit de olijfolie, fruit hierin de sjalotjes en voeg de pesto toe. Schep 1 eetl ciroensap en de mascarpone erdoor en roer goed.
Roer 4-5 eetl van het aspergekookvocht erdoor tot een saus ontstaat.
Schep de avocadostukjes erdoor en voeg peper naar smaak toe.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel deze als een bedje over de warme borden.
Leg de asperges erop, giet de saus erover en garneer met reepjes tomaat en de plakken rauwe ham.
Tip: In plaats van mascarpone kan roomkaas worden gebruikt.
De avocado kan worden vervangen door artisjokharten (blik) die iets kleiner gesneden worden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |